Textilproduktion & konsult

Konsult

Rebecka NereliusJag kallar mitt företag Egen Nerelius och jag delar min tid mellan konsultuppdrag och textilproduktion. Mitt namn är Rebecka Nerelius, jag är i grunden museolog med historia, litteratur, idéhistoria och konstvetenskap i mina examina (2 st. fil. kand.) från Uppsala universitet. Därutöver är jag skolad konsthantverkare och projektledare. Jag är praktisk, har god organisationsförmåga och fokuserar på möjligheterna framför mig.

Under sommaren och hösten 2015 hade jag i uppdrag att inventera/dokumentera alla lösa inventarier på Årsta slott åt Haninge kommun, i uppdraget ingick även att utreda eventuell öppning av slottet för allmänheten. Under våren 2015 hade jag ytterligare uppdrag från Statens fastighetsverk med fortsatt dokumentation av nedtagna fasta inventarier i sex fastigheter på Riddarholmen. Under vår/sommar 2014 planerade och utförde jag pilotprojektet som ligger till grund för det arbete jag anlitats för ytterligare.

Jag har även bland annat anlitats av Stockholms stadsmuseum som utställningsproducent/projektledare.

Jag har bred erfarenhet och åtar mig gärna varierande uppdrag.

2006-2012 arbetade jag på Nordiska museet, Stockholms stadsmuseum, Skokloster slott och Observatoriemuseet. Jag har arbetat i magasin, med utställningsproduktion och i den pedagogiska verksamheten, praktiskt såväl som teoretiskt. Du kan se mitt arbete på Nordiska museet i de stora utställningarna Dukade bordModemakt, Modellkläder och Smycken där jag tillverkade kroppar och stöd till dräkterna samt monterade drygt tusen smycken.

Jag känner väl till den kraft och potential som museet huserar i sin grundform och hur viktigt det är att se till helheten när man hanterar det enskilda.

Är du i behov av en Egen Nerelius på ditt museum eller verksamhet så hör av dig till mig. Jag lämnar gärna ut fullständig CV och referenter som ni kan höra av er till. I vänsterspalten här intill hittar du mina kontaktuppgifter, det går såklart bra att ringa utöver den snäva telefontid jag satt upp för mina kunder på produktsidan.

Annonser
%d bloggare gillar detta: