Textilproduktion & konsult

Konsult

Jag kallar mitt företag Egen Nerelius, för att jag är min egen och för att även du kanske behöver anlita en Egen Nerelius ibland. Jag delar min tid mellan konsultuppdrag och textilproduktion. Mitt namn är Rebecka Nerelius, jag är i grunden museolog med historia, litteratur, idéhistoria och konstvetenskap i mina examina (2 st. fil. kand.) från Uppsala universitet. Därutöver är jag skolad konsthantverkare och projektledare. Jag är praktisk och gillar när mitt arbete går ihop enkelt och snyggt, det är bakom ett rent uttryck som förarbetet har varit gediget. Detta gäller museiutställningar, presentationer och rapporter såväl som mina textila produkter.

Är du i behov av en Egen Nerelius på ditt museum eller verksamhet så hör av dig till mig. Jag lämnar gärna ut fullständig CV och referenter som ni kan höra av er till. I vänsterspalten här intill hittar du mina kontaktuppgifter, det går såklart bra att ringa utöver den snäva telefontid jag satt upp för mina kunder på produktsidan.

Jag har de senaste åren arbetat med Nationalmuseum inför deras nyöppning 2018 där jag tillsammans med formgivare, intendenter och konservatorer monterade föremålen i utställningen Skattkammaren. Jag har även jobbat med Stadsmuseet i Stockholm inför deras nyöppning 2019, där jag arbetade brett men nya basutställningen. Under ett par år var jag med och planerade de olika miljörummen, tog fram föremål ur magasin, hanterade transporter, monterade föremålen i monter etc.

Jag har även jobbat med leksaksmuseet Bergrummet Tidö Collection of Toys and Comics inför deras etablering på Skeppsholmen i Stockholm 2017. Jag har blivit anlitad till diverse utställningar på Nordiska museet, jobbat med Göteborgs stadsmuseum, arbetat med inventering och dokumentation för Statens fastighetsverk. Under sommaren och hösten 2015 hade jag i uppdrag att inventera/dokumentera alla lösa inventarier på Årsta slott åt Haninge kommun, i uppdraget ingick även att utreda eventuell öppning av slottet för allmänheten.

Jag har också anlitats av Stockholms stadsmuseum som utställningsproducent/projektledare inom ramen för EU-projektet Cool Bricks, Stadsmuseet var en av fyra parter från Sverige och som hade ansvaret för att samla projektet i en vandringsutställning 2013.

Jag har bred erfarenhet och åtar mig gärna varierande uppdrag.

Efter avslutade studier  2005 och en vår i Berlin, arbetade jag som anställd på olika arbetsplatser fram till 2012 då jag började ta uppdrag som egen. Jag jobbade på Nordiska museet, Stockholms stadsmuseum, Skokloster slott och Observatoriemuseet. Jag har arbetat i magasin, med utställningsproduktion och i den pedagogiska verksamheten, praktiskt såväl som teoretiskt. Du kan se mitt arbete på Nordiska museet i de stora utställningarna Dukade bordModemakt, Modellkläder och Smycken där jag bland annat tillverkade kroppar och stöd till dräkterna samt monterade drygt tusen smycken.

Jag känner väl till den kraft och potential som museet huserar i sin grundform och hur viktigt det är att se till helheten när man hanterar det enskilda.

%d bloggare gillar detta: