Textilproduktion & konsult

Eko & Reko

Mitt mål är att erbjuda schyssta produkter. Schysst ur ett ekologiskt och etiskt perspektiv samt till ett schysst pris. Mina priser är alltid inklusive moms och utan mellanhänder kan jag hålla priset nere.

Eko

Textilindustrin tär på vår planet, så är det. Det går åt mycket vatten och kemikalieanvändningen är utbredd. Därför är det så viktigt att satsa på ekologiska alternativ och kvalitet som håller år efter år.

I min produktion använder jag mig i första hand av GOTS-certifierade tyger, en slags kravmärkning för textilier där både bomullsodlingen och infärgningsprocessen är inkluderad. En annan märkning är Öko-tex eller Oeko-tex som garanterar att textilarbetarna inte utsätts för farliga kemikalier i sitt arbete. Vintage är också en viktig aspekt, att återanvända redan producerat material som dessutom ofta håller hög kvalitet.

Alla de trikåtyger jag använder idag är GOTS-certifierade. Det finns ett stort utbud nuförtiden och jag köper från svenska återförsäljare eller tar in partier från Tyskland eller USA.

Vävda tyger är det svårare med. Alla mina enfärgade tyger är antingen GOTS eller Oeko-tex, De flesta andra av mina tyger är också GOTS men inte alla. Utbudet är inte lika stort som på Trikåsidan och jag får lägga mycket energi på att hitta de tyger jag tar hem.

I nätbutiken anger jag material och eventuella eko-märkningar för varje produkt.

Reko

Jag vill inte vara en del av den industri som utnyttjar människor, vuxna och barn, för att erbjuda mig billiga kläder med låg kvalitet. Jag började se mig om efter alternativ och kom tillbaka till mig själv. Jag kan ju det här. Och så började jag ta fram plagg och produkter som jag själv behöver och fann snart att även andra uppskattar detta. Jag trycker inte mina egna tyger men i övrigt står jag för hela produktionskedjan, från idé till färdig produkt.

Även transportmässigt tänker jag på att minimera mina utsläpp av co2, när jag ställer ut på vissa marknader tar jag såklart tåget dit. Med en schysst pirra kommer man långt!

Det är jag som är Nerelius och jag sätter mitt namn på mina produkter därför att jag står för dem. När du köper en Egen Nerelius så vet du att jag har tagit fram och sytt produkten i min egen textilverkstad, min upplaga är liten och hantverket gör att en kan säga att du faktiskt får en alldeles egen.

Om du gillar mina produkter och min filosofi så gilla mig på facebook, då blir du uppdaterad om vad som händer på produktsidan, för jag skickar ingen reklam.

 

 

%d bloggare gillar detta: