Textilproduktion & konsult

Stickkurs – Vantar (intensivkurs)

Välkommen på stickkurs hos Egen Nerelius!IMG_4193

Under två dagar stickar vi tillsammans. Jag går igenom grunderna till mönsterkonstruktion, handgrepp och stickteknik. Vi stickar mönstrade vantar eller handledsvärmare med fokus på att bemästra fyra stickor och två trådar samtidigt. Det är roligt, och du märker snart att det inte är så svårt som du kanske föreställt dig. Jag tar emot max 6 deltagare per kurstillfälle för att kunna garantera tillräckligt med tid till varje deltagare efter behov.

Efter denna kurs har du kunskap nog för att hantera fyra stickor och sticka mönster med två trådar, du kommer även vara bekant med metoder för att komponera egna mönster, plocka ut mönster ur gamla favoriter etc. På bilden intill ser du till exempel fragment från ett mosaikgolv från Babylon. Att sticka sina minnen är en av mina favoriter.

IMG_4200Plats: Egen Nerelius Textilverkstad, Trappgränd 3 i Flen. Karta här.

Alternativ 1: 19-20 mars 2016, lördag 9-16 söndag 9-15. Sista anmälningsdag 16:e mars. Sammantaget 13 timmar handledd tid.

Pris: 680 kr/person inklusive lunch och fika (och inklusive moms såklart).

Aternativ 2: Är ni ett samlat sällskap? Kom 6 personer till ett reducerat pris på 3 600 kr (600/person). Sammantaget 13 timmar handledd tid fördelat över lördag och söndag efter önskemål. Kontakta mig via mejl, mail[at]egennerelius.se.

 

Förkunskaper: Du bör vara bekant med aviga och räta maskor. Du behöver inte vara en van stickare. Jag har haft elever som inte stickat sedan skolåren men ändå klarat av mina lektioner. Är du motiverad kommer det att gå bra.

Material och boende: Det går bra att köpa stickor och garn hos mig till ett schysst pris, annars tar du med eget material. Jag har även ett par mönster att välja på om du inte har med eget. Om du inte är bosatt i närheten kan jag rekommendera bra boende på gångavstånd.

Boka plats: Boka genom att mejla mig på mail[at]egennerelius.se, ange antal deltagare, kontaktuppgifter samt ev. matallergier. Du bekräftar din bokning genom att betala fakturan som jag skickar dig. Anmälan är bindande.

Väl mött!

Information

Detta inlägg publicerades på december 3, 2015 av i Köp och märktes , , , , , , , , , , .
%d bloggare gillar detta: