Textilproduktion & konsult

2013-10-28

IMG_9137Textilindustrin är en påfrestande industri för miljö och människor. Det går åt mycket energi och vatten och kemikalier för att framställa tyger. Därför är det så viktigt att söka av utbudet, det finns massor av ekologiska alternativ nuförtiden. Ibland är det bara själva bomullsframställningen som är eko, ibland är hela kedjan ekomärkt. Att återbruka är en annan klassiker, secondhand tyger i form av gardiner, dukar och faktiskt även kläder går utmärkt att omvandla till schyssta grejer. En ytterligare aspekt är att ta vara på alla små tygbitar och eliminera det så kallade spillet. Jag budgeterar inte för spill för det behöver inte bli något spill. Det blir lite som en sport faktiskt. På bilden ovan har jag lagt ut smartphonefodral för tillskärning, rät mot rät och kant i kant, det spar tid och det spar på materialet.IMG_9152

IMG_9149Men ibland blir det tygbitar över. Framförallt mina tehuvor alstrar rundade trekantsbitar som är utmärkt material för små fiskar. Fenorna är små vadmalsbitar som även de blivit över och som därför ger varje fisk sin egenIMG_9150 karaktär. Dessa kan man trä upp på resårband och hänga i barnvagnen, större barn kan ha dem i matlagningen vid leksaksspisen eller fånga i fiskeleken.

IMG_9160En annan bra grej är att använda småbitarna till pynt, som de här stjärnorna till exempel. Min nya favorit. Det fina med småbitarna är att de utmanar kreativiteten, du har en begränsning att förhålla dig till och hantera. Hur grymt som helst. Bort med spillet bara, det är roligt nästan hela tiden.

IMG_9153

Information

Detta inlägg publicerades på oktober 28, 2013 av i Köp och märktes , , , , , , , , , , .
%d bloggare gillar detta: