Textilproduktion & konsult

2013-07-29

IMG_8371Jag fick ett roligt uppdrag i förbifarten. SHIS, ett bostadsföretag här i Stockholm, skulle ha konferens på Stadsmuseet. Då var det måndag eftermiddag och på torsdagen kl. 12:00 startade konferensen. Så jag fick två dagar på mig att sätta ihop det material som de ville visa, vilket bestod av en tidslinje uppdelad i 6 st. nedslag samt porträtt av företagets Vd:ar genom åren.

Jaha, ok, kan vi titta på lokalen och se vad som är praktiskt möjligt på så kort tid? Hm, det verkar som om det är den här väggytan som lämpar sig bäst, en yta som man inte kan fästa något direkt på. Då tycker jag att vi låter det sväva, hör jag mig själv säga. Sagt och gjort.IMG_8379

Först gjorde jag i vanlig ordning en skiss i skala 1:10, sen visar det sig att tidslinjen har en pil på sista nedslaget som markerar framtiden så då fick jag kasta om ordningen men det gick ju bra ändå. Text- och bildmaterial monterat på Capa, nylontråd och silverclips, brädbård i överkant som knyts upp i existerande krokar,  tapetvåder som häftas i brädbården. Ok.IMG_8377

Jag monterade hela härligheten efter skissen i fyra sjok som bär varandra vilket gav fyra enheter som fästes i brädbården och sedan ”svävade” över tapeterna samtidigt som de bar varandra. Jag började monteringen nerifrån och fixerade nylontråden, därmed också Capaskivan, med hopklämda små clips. Och tidslinjen höll jag ihop mellan nedslagen med ett rött band.

Det var roligt att gå från tanke till handling bara så där, jag klockade 12 timmar inklusive materialinköp på stan. Hoppas jag får fler uppdrag i den stilen.

IMG_8376

Information

Detta inlägg publicerades på juli 29, 2013 av i Köp och märktes , , , , , .
%d bloggare gillar detta: