Textilproduktion & konsult

2013-06-13

2013-06-13Det här med att lära sig alltså.

Jag har lärt mig att det finns massor av fantastiskt vackra tegelbyggnader precis överallt.

Under våren har jag lärt mig att det är as svårt att regelbundet uppdatera sin blogg samtidigt som man har tusen andra grejer igång.

Det förvånade mig att det är så svårt att gestalta en arbetsprocess som man är mitt uppe i. Jag trodde verkligen att det skulle vara en lätt och rolig grej att blogga om glädjen och våndan i att producera en utställning men jag bedrog mig. Som ni märkt. Men nu är utställningen i fråga producerad och jag märker att jag gärna vill efterblogga och vara efterklok. Nu när jag har städat undan och fakturerat och bokfört är det dags att bearbeta.

Jag blev så glad när jag fick det här uppdraget i slutet av februari, att producera en vandringsutställning för Stockholms stadsmuseum. Utgångspunkten var EU projektet Co2olBricks, som jobbar med att göra det möjligt att energieffektivisera kulturhistoriskt värdefulla byggnader utan att förstöra deras kulturhistoriska värde. Det handlar om historia, om vårt gemensamma offentliga rum, om lagar och riktlinjer, om miljö och klimatförändringar och hur vi hanterar dessa viktiga frågor. Helt och hållet min kopp te.

Dessutom ville jag känna på arbetsbördan och se om den passade mig.

Jag försöker ju i allmänhet att leva efter den kreativa devisen att lära mig något nytt åtminstone varannan dag. Jag har haft en kreativ vår som nu har övergått i sommar. Och jag har gillat det.

Information

Detta inlägg publicerades på juni 13, 2013 av i Köp och märktes , , , , , .
%d bloggare gillar detta: