Textilproduktion & konsult

2013-06-13

Så här blev det. Efter 3 månaders arbete med att ta fram texter, få in texter från projektpartners, bearbeta texter, översätta texter och läsa korrektur igen och igen. Få in bildmaterial, lägga upp balanserad disposition av utställningsyta, korrelation mellan text och bild, skapa överblickbarhet och erbjuda en röd tråd. Hålla ihop kontakter med projektpartners, lägga ut bygget på externa snickare och tillhandahålla ritningar, bestämma NCS färgkoder, komma överens om byggmaterial. Få fram olika sorters text och bild från olika leverantörer. Upphandla ipads genom stadens upphandlingssystem var en smärre plåga, komma på ett sätt att bygga in dem i utställningen en enkel nöt att knäcka för erfarna och duktiga snickare. Utmaning att ställa in ipaden så att vem som helst inte kommer åt vad som helst och att den bara visar just den film som är meningen. Ladda hem fil från Ted Talk och dubbelkolla så att vi inte bryter mot några av deras regler för att visa ett av deras Talks, http://www.ted.com/talks/catherine_mohr_builds_green.htmlhelhet1

Grunden lades i mars med projektplan – inklusive tidplan och budget, utställningssynopsis – inklusive modell i legogubbeskala (skala 1:42,5 för den som undrar, Legogubben har lustiga proportioner dock, om gubben var lika lång som jag har den dubbelt så brett mellan axlarna). Och uppföljning på detta under projektets gång.

spara bevaraOch sen till sist själva monteringen som jag ägnade 6 intensiva dagar åt i en alldeles för liten verkstad, det var rena turen att jag slapp dela den med andra för det hade inte gått, däremot fanns alltid extra händer att tillgå vid behov vilket behövdes varje gång någon av de tre ledade väggarna (110x110x35 cm i bredd och 190 cm i höjd) skulle upp eller ner från arbetsbordet.

detalj1

Det är en vandringsutställning och därför behöver den skyddande höljen och medföljande instruktioner om hur man packar upp respektive ner utställningen på bästa sätt. Transport till första utställningslokal bokad i god tid. Vips blev jag ansvarig även för vernissagen i Visby där utställningen ska visas under almedalsveckan och formgivare till kort och affisch anlitas, vernissageplaner skipas, mat och dryck beställas och inbjudningar skickas iväg. Invigningstalare ska briefas.

detalj2Tur att man har kollegor. Roligt att ha överblicken och ansvaret att hålla ihop alla delar. Skönt att resultatet blev som jag såg det framför mig. Märkligt att för en gångs skull se fram emot vernissagemingel. Schysst med stöd hemifrån från deltidsarbetande partner och tillika anglofil och översättare.

Jag är en lycklig och privilegierad jävel.

Information

Detta inlägg publicerades på juni 13, 2013 av i Köp och märktes , , , .
%d bloggare gillar detta: