Textilproduktion & konsult

2013-05-09

Pia PlattfiskNär jag alldeles häromdagen semestrade på österlen snubblade jag över en riktig synörd. Vi var egentligen på jakt efter antikvariat och så hamnade vi utanför ett litet hus med en egenkomponerad flagga och låst dörr med instruktionen att kolla i trädgården om vi ville komma in i butiken. I trädgården möttes vi av en skällande hund och en gestalt som vinkade in oss i en butik där golvet var fyllt med späda plantor och väggarna fulla av märkliga, egensinniga och vackra textila tavlor. Ganska snart blev jag ensam med Cilla som hon heter, synörden, för det var inget ställe för vår treåring. Jag däremot trivdes som fisken i vattnet.fisk i låda

Hon hade en tehuva som var en blåval. Plattfisken Pia låg i sin ask vikt av informationsbladet till Borrby bokby och är det någonting jag är svag för så är det plattfiskar. Den här är helt underbar med uppsidan i trikå och nersidan i froté och fylld med plastkulor, vilket ger den allvarstyngd med tanke på hur många riktiga fiskar som simmar runt i våra hav med magen full av plastskrot.

Efter ett tag fick jag slita mig, uppfylld av någon annans egnesinniga stil och karaktär. Vi hittade ytterligare antikvariat och det visade sig att ett av dem var det enda stället i hela byn där man kunde slå sig ner och fika en lördagseftermiddag och få bokälskaren, förläggaren och tillika antikvariatsbiträdet som sällskap och det var en miljö som även vår treåring uppskattade.

Se själva, gå in på cillassyddabilder.blogspot.complattfisk

Information

Detta inlägg publicerades på maj 9, 2013 av i Köp och märktes , , , .
%d bloggare gillar detta: