2013-03-04

Detalj toppblad - KopiaHur står det till med kreativiteten? Bilden jag valt för denna post är en detalj från en av mina favorit tehuvor [sic]. Jag kallar den för Toppblad, dels för att den är prydd med broderade blad i toppen, dels för att det anspelar på högkvalitativa tesorter där man plockar de yttersta bladen på buskens grenar – toppbladen. Jag har en bekännelse, det har gått 11 dagar sedan min senaste blogguppdatering och det hann gå lika lång tid av verkstadsfrånvaro innan jag i ren desperation lade allt annat åt sidan i lördags för att försvinna in i den underbara tillvaron av kreativt skapande.

Nu är det ju så att jag har ägnat mig åt annat tillfredställande arbete under tiden. Så det är inte synd om mig, även om ord som bekännelse får en att tänka på katolikernas värld av synd och förlåtelse och synd igen.

Men kreativiteten, den bor i såväl hjärnan som i händerna och ett lyckat resultat kan glädja en under lång lång tid. Varje gång jag håller mitt te varmt sker det under en huva med egen historia. För vissa dagar och vissa kannor är det Toppblad som passar bäst. En annan dag är det den knallröda huvan som skriker ut ”Krossa sexismen” som passar bättre och ofta är det min underbara blommiga blåa huva. Hur ofta gick jag inte in i mammas klädkammare och beundrade hennes vackra tyger som jag inte fick låna, leka med eller sätta saxen i, och vilken glädje när jag blev vuxen och mamma av någon underlig anledning lät mig välja vilka tyger jag ville ur denna skatt och hur glad jag blev och hur jag fortfarande känner denna glädje när jag lyfter på min blåa tehuva och dricker mitt te.

Så kom ihåg var kreativiteten bor, vårda den ömt och stanna upp en stund. Bara en liten stund.

%d bloggare gillar detta: